14 nov 2021, Santa Coloma de Farners

IX Cursa de muntanya de la Ratafia

Clasificaciones

Clasificaciones

La Gran
21km

La Petita
12km

Información de contacto

Contactar con el organizador

Reglamento

Reglament i autoritzacions

1. La data de la IX Cursa de Muntanya de la Ratafia és el 14 de novembre de 2021. Places limitades a 200 corredors a la cursa curta d'12 km i 150 corredors a la cursa llarga de 21 km, seguint estricte ordre d’inscripció. Aquestes estaran obertes el 10 de novembre del 2021.

2. Per participar aquest any a la cursa, caldrà que tots els/les participants, portin el document d'auto-responsabilitat signat i que caldrà entregar al moment de recolli el dorsal. Podeu descarregar el document al següent enllaç: Declaració

3. Per participar a les curses cal tenir més de 14 anys, els menors de 18 anys hauran de portar l’autorització dels pares o tutors. El full d'autorització el podreu descarregar al següent enllaç: Autorització menors

4. Es celebrarà també una cursa infantil, el mateix dia 14 de novembre a les 11:00 hores, agrupada en tres categories: A (de 0 a 5 anys), B (de 6 a 8 anys) i C (de 9 a 11 anys), amb un total de 100 places disponibles de manera gratuïta al següent enllaç: Inscripcions Infantils, tot i això, es podrà adquirir la samarreta de la cursa, per un import de 5 €, que s'hauran d'abonar al moment de recollir el dorsal.

5.Les inscripcions per les curses de 12 i 21 km, es realitzaran única i exclusivament a través del següent enllaç:

https://www.rockthesport.com/es/evento/cursa-de-muntanya-de-la-ratafia/inscripcion/selecciona-tarifa

La inscripció no quedarà formalitzada fins que no s’hagi realitzat el pagament.

El preu de la inscripció és: cursa curta 12 km a 17€ (federats) i 20€ (no federats); cursa llarga de 22 km a 22€.(federats) i 25€ (no federats). Aquests preus són fins el 10/11/2021!

El mateix dia de la cursa es faran inscripcions sempre que no s'esgotin per via online i amb un increment de 3 euros sobre el preu.

6. Per participar a la cursa d'12km o cursa de 22 km de la VIII Cursa de Muntanya de la Ratafia és obligatori l’ús del dorsal lliurat per l’organització.

La comissió organitzadora subministrarà un dorsal a cada corredor, que no caldrà ser tornat a l'arribada de la cursa.

Un cop realitzada la inscripció, no es tornarà l’import si la no participació de l’atleta és per causes no imputables a l’organització.

El cronometratge de les dues proves serà digital o amb xip lliurat per l’organització i els dorsals es diferenciaran pel seu color.

El dorsals es lliuraran el mateix dia de la cursa, el diumenge 14 de novembre al matí al parc de Sant Salvador, a la zona de sortida de les dues curses (zona de la Resclosa del parc de Sant Salvador).

L’entrega del dorsal a la cursa llarga de 22 km es farà de les 07.30 hores a les 08.15 hores.

L’entrega del dorsal a la cursa curta d'12 km es farà de les 08.15 hores a les 08.50 hores.

Caldrà dur el dorsal posat i ben visible a la part del davant.

El fet de no retirar el dorsal en l’horari establert significa que s'hi renuncia.

7. Hi haurà dues categories absolutes, masculina i femenina, en les curses d'12 km i 22 km de muntanya.

8. La sortida i l’arribada de les dues curses és al mateix lloc, a la zona de la Resclosa del parc de Sant Salvador.

9. L’hora de sortida de la cursa llarga de 22 km de muntanya es farà a les 08.30 hores. L’arribada serà al mateix lloc i s’haurà de complir amb el límit establert en els temps de pas pels diferents controls, en cas contrari, caldrà seguir les instruccions de l’organització. La cursa llarga de 22 km tindrà un temps límit de 5 hores.

L’hora de sortida de la cursa curta d'12 km de muntanya es farà a les 09.00 hores. L’arribada serà al mateix lloc i el temps màxim per completar la cursa és de 3 hores.

10. El recorregut estarà senyalitzat amb cintes de plàstic, cartellets i guix. També estaran indicats alguns punts quilométrics dels dos recorreguts.

Es comptarà amb l’assistència d’un servei d’ambulància, a més de diversos punts d’avituallament sòlid i líquid.

A la cursa curta d'12 km hi haurà 3 avituallaments (dos en cursa i l'altra a l'arribada) sòlids i líquids i un punt de control al Castell de Farners.

A la cursa llarga de 22 km hi haurà 4 avituallaments sòlids i líquids (tres durant el recorregut i un a l'arribada), i dos punts de control que seran al Serrat del Corb i el Castell de Farners, si bé els participants en aquesta distància i al tractar-se d'una cursa de semi-autosuficiència ESTARAN OBLIGATS A PORTAR GOT, BOTELLOLA O BOSSA D'HIDRATACIÓ, atès que només es garantirà que hi hagi gots al punt de control del Castell de Farners i al tractar-se aquesta d'una prova respectuosa amb el medi ambient i amb l'objectiu de minimitzar l'impacte sobre els paratges pels que passareu.

Un cop finalitzada la cursa, els corredors/es podran recollir l’obsequi, un entrepà de botifarra o embotit i diversa beguda, com pot ser una ratafia.

11. El mal temps no serà obstacle per a la celebració de les proves, considerem que poden ser un al·licient i un repte més a superar. Tot i això, l'organització es reserva el dret d'anul·lar-la si així ho creu convenient.

12. Si algú abandona és obligatori avisar al control més proper o els components de l'organització.

13. Hi haurà premis per als tres primers homes i dones de la classificació general de la cursa curta d'12 km i de la cursa llarga de 22 km. També hi haurà premi al primer classificat colomenc/ca de les dues curses. Hi haurà sorteig de material esportiu i d’altres per a tots els participants gentilesa dels nostres patrocinadors. També hi haurà un obsequi regal a tots els participants de la VIII Cursa de Muntanya de la Ratafia.

14. El recorregut pot variar, d'acord amb els propietaris, l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i les condicions climatològiques.

15. El participant eximirà de responsabilitat els organitzadors en cas d’accident, lesió o de qualsevol altre imprevist en el cas que no tingui assegurança esportiva contractada amb l’organització o amb una entitat federativa.

16. La totalitat de la prova transcorre per camins, corriols i pistes forestals. La circulació de vehicles per aquestes pistes no estarà tancada. Es passa pels llocs més emblemàtics del nostre poble; respecteu la natura, no sortiu dels límits marcats i no llenceu deixalles. Incomplir les normes és motiu de desqualificació.

17. Es demana la màxima esportivitat entre els corredors i amb els organitzadors.

18. S’ha de portar el DNI o resguard de la inscripció per tal de poder recollir el dorsal.

19. Inscriure-s’hi implica l’acceptació del reglament i els participants declaren estar preparats per realitzar la cursa.

20. Les vostres dades personals que ens faciliteu seran incorporades al fitxer del club organitzador.

La finalitat de la cessió de les vostres dades són: gestionar la prova i enviar-vos informació relacionada amb la Cursa de Muntanya de la Ratafia com d’altres curses.

Els participants donen consentiment exprés al tractament de les seves dades personals i autoritzen també l’organitzador a publicar‐les en el llistat d’inscrits i en el llistat de resultats.

21. Els participants o representants legals dels menors d’edat accepten cedir a l’organitzador i col·laboradors el dret de captació, reproducció, distribució i publicació de les imatges de la cursa a qualsevol mitjà de comunicació com diaris, web, etc.

Les vostres dades seran tractades d’acord amb el que estableix la llei orgànica 15/1999, del 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal (BOE núm 298, del 14 de desembre de 1999).

22. Hi haurà un servei de vestidors i dutxes a la zona esportiva que estarà obert des de les 08.00 hores fins a les 13.30. També hi haurà servei de massatges a l’arribada, de guarda-roba i zona d’aparcament de vehicles abans d’accedir al parc de Sant Salvador.

23. Els únics vehicles que podran seguir la prova seran els expressament autoritzats per l’organització.

24. Tots els participants tenen l’obligació d’assistir i de comunicar al control més proper qualsevol accident que hagin observat. En cas de no fer-ho seran desqualificats.

25. Es podran obtenir els resultats oficials a través d'aquest web, el mateix dia de la cursa en acabar la prova i a partir del dilluns al web de la cursa.

El fet de participar suposa l’acceptació de totes aquestes normes, i els imprevistos queden a criteri de l’organització.

Club Olímpic Farners

⎼⎼⎼⎼⎼⎼  Leer más   ⎼⎼⎼⎼⎼⎼